Kuharski postupci i pomoć pri kuhanju

 

Razni kuharski postupci

 

 Na ovom mjestu nudima vam malo isprobanih kuharskih trikova i postupaka koji će vam olakšati kuhanje tj. pripremu hrane i namirnica. Problemi pri kuhanju postaju prošlost, te priprema svakog jela postaje puno lakša.
Koliko puta ste htjeli spremiti zimnicu, ali ste odustali jer zimnica bez konzervansa ne traje dugo, a vi želite zdravu hranu.
Kućnom pasterizacijom, spremit će te zimnicu, pekmez, paštete bez trunke kemije za duži rok. Želite li svježe povrće ili voće i van sezone, nema problema blanširajte ga i duboko ga smrznite, te ga koristite kroz cijelu godinu.

Pripremate li sušeno meso, prvo ga morate nasoliti. Koliko soli, koliko dugo na dimu, kakvo drvo za dimljenje, sve je objašnjeno u kuharskim postupcima ovdje.
Filetirati meso i ribu, kakav nož, gdje zarezati objašnjeno je u slikama i vi će te filetirati kao majstor.
Salamurenje i mnogo toga nači ćete u kuharskim postupcima u mojoj kuhinji.
Kako se osloboditi suza kod rezanja luka, šta poduzeti da se riješite zadaha od bijelog luka, čašnjaka, kako spriječiti  da jaja ne poskakuju kod kuhanja?

Pomoć pri pripremi hrane

Kako ispeći veliki komad mesa,a da ne bude suh, nego slastno mekan, kako odljepiti kolač koji se zaljepio za posudu za pečenje?
Ovo su samo neka od pitanja koja si je barem jednom postavio neko ko voli kuhati.
Odgovore na ta i mnoga druga pitanja naći ćete u ovoj rubrici.

 

Prosječna ocjena kategorije: 4.8 - od 361 glasova