Dresing

Dresing  ili po hrvatski preliv, preljev je smjesa različitih začina, koji su umješani u neku tekućinu bilo to ulje, ocat, majoneza, vrhnje, jogurt Mašta je jedina granica u odabiru namirnica za dresing.
Imate li samo salatu kao glavno jelo, isprobajte jedan od dresinga na ovoj strani. Ako vam se svidi koristite ga opet, ako ne probajte drugi ili napravite sami svoj dresing.
Dodajte sastojke po želji, bitno je da se dresing iskoristi što prije, jer razni začini mogu stajajuci duže vrijeme razviti neželjene arome.
Dodajete li krutone (pržene kockice kruha) u dresing, dodajte ih kratko prije serviranja, jer kad stoje pokupe tekućinu na sebe i nisu više hrskavi.
Kod odabira začina za dresinge držite se devize "manje je više". U dresinzima ne koristite pre više začina odjednom, ne koristite sušene začine (jer će te cjelo vrijeme ih pljucati budući da se ne mogu rastopiti). Umjesto njih koristite začine u prahu ili još bolje sviježe sastojke, jer smisao dresinga je da osvježi inaće jednostavno jelo.
Ne stavljajte dresing na još toplo jelo, jer bi mogao skroz promjeniti svoj, a i okus jela ili salate na koje ga stavljate.
Prosječna ocjena kategorije: 4.5 - od 362 glasova